Wra偶liwa sk贸ra i kosmetyki

olejek z czarnuszkiJe偶eli r贸wnie偶 masz problemy sk贸rne lub problemy z w艂osami mo偶e powinna艣 spr贸bowa膰 kosmetyk贸w bez sztucznych dodatk贸w chemicznych.
Obecnie w przemy艣le kosmetyk贸w stosuje si臋 bardzo du偶o ulepszaczy dodatk贸w i konserwant贸w kt贸re mog膮 szkodzi膰 wra偶liwej sk贸rze. Dlatego w艂a艣nie takie osoby powinny stosowa膰 i wybiera膰 kosmetyki, kt贸re nie zawieraj膮 tych sztucznych dodatk贸w.

Do wyboru mamy kosmetyki zawieraj膮ce naturalne olejki, na przyk艂ad arganowy, z czarnuszki czy te偶 z rokitnika.

Stosowanie tych kosmetyk贸w jest proste i bezpieczne nawet dla bardzo wra偶liwej sk贸ry.

Delikatne myd艂a naturalne

W sprzeda偶y dost臋pne s膮 r贸偶nego rodzaju myd艂a naturalne.
Najbardziej popularne z nich przeznaczone s膮 do mycia twarzy lub r膮k. Wiele os贸b lubi korzysta膰 z takich kosmetyk贸w dlatego 偶e sk贸ra twarzy dzi臋ki ich stosowaniu zostaje nie tylko dok艂adnie wymyta, ale r贸wnie偶 nawil偶ona i zregenerowana.
Delikatne jej nawil偶enie pozwala na to, 偶e o wiele lepiej radzi ona sobie podczas wchodzenia w kontakt z r贸偶nymi czynnikami dra偶ni膮cymi i wygl膮da bardzo m艂odo.

Natomiast piel臋gnacyjne myd艂a naturalne do r膮k sprawiaj膮, 偶e sk贸ra r膮k przestaje p臋ka膰, nie jest sw臋dz膮ca ani podra偶niona, a wr臋cz przeciwnie mo偶na cieszy膰 si臋 jej dobrym wygl膮dem nawet w okresie zimowym czy letnim.

Wszystko to sprawia, 偶e naturalne kosmetyki do twarzy i r膮k s膮 bardzo ch臋tnie kupowane.

Olejki na sk贸r臋

olejek z czarnuszki Olejki kosmetyczne s膮 u偶ywane na 艣wiecie od bardzo dawna, zw艂aszcza w krajach orientalnych i azjatyckich.
Tamtejsze kobiety ju偶 setki lat temu zauwa偶y艂y jak dobroczynny wp艂yw na sk贸r臋 i w艂osy maj膮 olejki z niekt贸rych ro艣lin. Obecnie w kosmetyce stosuje si臋 olejki arganowe, z orzech贸w czy cho膰by olejki r贸偶ane.

Ka偶dy z nich ma swoje dzia艂anie i stosuje si臋 je na r贸偶ne problemy ze sk贸r膮.

Na przyk艂ad olejek z czarnuszki jest 艣wietny dla sk贸ry tr膮dzikowej, a arganowy doskonale nawil偶a i od偶ywia w艂osy.

Olejki kosmetyczne maja niesko艅czenie wiele zastosowa艅, wi臋c warto zacz膮膰 ich u偶ywa膰..

Widok do druku:

olejek z czarnuszki