O dobrych kosmetykach

Dodane: 21-02-2017 06:28
O dobrych kosmetykach olejki na przebarwienia

Zastosowanie olejków różanych

Olejki różane mogą być stosowane do pielęgnacji skóry całego ciała. Ich podstawowym walorem jest fakt, że posiadają bardzo piękny zapach i specyficzny kolor. Dzięki temu są one lubiane przez wszystkie te osoby, które cenią sobie wymiar estetyczny i doznaniowy obecny podczas pielęgnacji skóry. Dlatego wydaje się, że można olejkami różanymi zainteresować już dzieci, a zwłaszcza młodzież.

Osoby młode bardzo lubią pielęgnować swoją skórę, a jednocześnie chciałyby, aby ich czas spędzany w łazience był bardzo miły i niezapomniany. W przeciwnym razie wiele młodych osób będzie unikało dłuższego przebywania w łazience. Poza tym olejki różane mogą przydawać się wszystkim osobom starszym, które posiadają w jakiś sposób zniszczoną skórę, wymagającą specjalnej pielęgnacji i odżywienia oraz regeneracji.


Zastosowanie olejku różanego

Wytwarzanie olejków różanych nie stanowi żadnego problemu dla osób, które fachowo zajmują się produkcją tego rodzaju olejków. Podkreślają one, że olejek różany jest w pełni naturalny i odpowiedni dla osób o delikatnej skórze, które dodatkowo bardzo cenią sobie walory zapachowe stosowanych przez siebie olejków.

Tymczasem olejek różany nie tylko potrafi doskonale zregenerować i nawilżyć skórę, ale sprawia także, że codzienna pielęgnacja skóry staje się prawdziwą i niezapomnianą przyjemnością. Dzięki temu każda osoba stosująca olejek różany bardzo chętnie sięga po niego po raz kolejny i stara się zamawiać dla siebie spore ilości olejków różanych. Potrafi ona wybierać odpowiedni dla siebie olejek nawet przez kilka godzin i nie nudzi się podczas przeglądania większej ilości stron internetowych.


Olej monoi-tiare. Wikipedia

Olej monoi-tiare - olej przygotowywany z kwiatów bądź pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia taitensis) macerowanych w oleju kokosowym. W temperaturze poniżej 22 °C olej zastyga, ma białawy kolor i przyjemny zapach. Zawiera duże ilości kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy.

W przemyśle kosmetycznym polecany dla skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej i podrażnionej. Nadaje skórze miękkość, jedwabistość, chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody. Stosowany również w maskach przy suchych, łamliwych włosach, jako dodatek w olejkach do kąpieli. Dodawany do preparatów After-Sun jako ochrona przeciwsłoneczna. Do oleju monoi-tiare dodawany jest również często olejek eteryczny (waniliowy, ylangowy lub z drzewa sandałowego).

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Olejek_monoi-tiare



© 2019 http://leczenielysienia.com.pl/